zaterdag 28 juli 2012

The Matrix 1 arrived!

Een kleintje met aan verbluffende soundstage! Kwaliteitsluidsprekers zoals ze nu nog amper gemaakt worden, de voorganger van de eerste B&W matrix 805. De kleinste variant uit de eerste matrix serie van B&W met de gerenomeerde matrix cabinet en de prachtige soft dome tweeter voor een zijdezacht en zeer gedetailleerd hoog!
B&W Matrix 1 S1
Bass? Jup heel veel en heel strak, toch voor een boekenplank luidspreker van dit formaat. Deze speakers geven voor het volume een lang doorlopend laag in combinatie met een detailrijk midden en zacht hoog. De tweeter in de eerste serie matrix producten van Bowers en Wilkins betrof een soft dome tweeter die zacht is in het hoog. De latere tweede serie was uitgerust met een metal dome aluminium tweeter die het hoog iets scherper weergeeft.
De intern volledig met Van Den Hul bekabelde boekplank speakers B&W Matrix 1
Kwaliteit? Inderdaad, zwarte marmeren voeten, stalen opbouw van de stands, echt dik essen, eik, walnoot of rozenhout fineer. Loodzwaar, gebouwd als een tank. Het totale gewicht van een Matrix 1 luidspreker inclusief stand zit rond de 20 kg per stuk. Het fineer werd zo gelegd zodat de luidsprekersparen het zelfde motief vertonen. Vakmanschap zoals het heden ten dage moeilijk te vinden is.

Snapshots van de Bowers & Wilkins Matrix 1 Serie I in Black ash afwerking:

Serie 1 Matrix 1 met de op de achtergrond een B&W matrix 3 serie 2

Matrix 1 S1 op originele stands in black ash uitvoering

Schitterend zwart geolied houtfineer

Vintage cabinets met interne matrix bracing

Loodzware zwart marmeren stands zorgen voor de nodige stabiliteit

Geboortejaar 1988 maar ze zien eruit alsof ze gisteren gemaakt werden

1 opmerking:

  1. Hallo! Ik ben sinds kort eigenaar geworden van een gelijkaardig setje Matrix 1s (in beuk). Kun je mij iets meer vertellen over deze speakers? Hoe klinken ze in vergelijking met hun recentere rivalen? Groeten Matthias

    BeantwoordenVerwijderen