vrijdag 15 maart 2013

Family completed!

B&W matrix 2 S1 in een opstelling met een NAD C326BEE
B&W matrix 2 S1 op aftermarket stands
De B&W matrix 2 S1 maakt deze eerste serie matrix luidsprekers compleet. De luidsprekers zijn hieronder te zien in een opstelling met een NAD C326BEE als versterking. Hoewel het vermogen van deze versterker op papier eerder beperkt lijkt (50W per kanaal), is het vermogen ruimschoots genoeg om de matrix 2 speakers aan te sturen. De NAD wordt hier duidelijk geholpen door de PowerDrive technologie waardoor een hoog dynamische weergave mogelijk is met slechts een beperkt versterkervermogen.

Hoewel B&W de matrix 2 midden jaren '80 aankondigde als een stand-mount of boekenplank speaker lijkt dit laatste toch wat hoog gegrepen. Gezien het gewicht en het volume van de speaker is een opstelling op lage speakerstands de beste optie.De speakers zijn hiernaast te zien op aftermarket stands, de originele stands bestaan uit een marmeren voet met daarop 4 opstaande metalen kokers die eindigen op een vierkant platform waarop de speaker gemonteerd wordt.
De drivers van de matrix 2 zijn uiteraard sterk gelijkaardig aan de units van de matrix 1 en 3: voor de bass/midrange unit wordt gebruik gemaakt van een 8 inch Cobex driver. De tweeter is de welbekende ferrofluid gekoelde polyamide unit.
B&W matrix 2 S1 met welbekende soft-dome tweeter en 8 inch Cobex driver
Schitterend Natural Oak fineer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten